Basso

Bassossa tapahtuu

Tule meille töihin!

Asuntotuotantomme on kasvussa ja haemme tiimiimme lukuisia tekijöitä - tuotantoinsinööriä, kivitalomyyjää, työpäällikköä, työnjohtajaa, projektipäällikköä, vastaavaa työnjohtajaa sekää asukasmuutoksista vastaavaa projektikoordinaattoria. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen info@bassotalo.fi. niin kartoitetaan juuri sinulle sopiva työnkuva!

Vapaamuotoisen hakemuksen voit lähettää myös, missä tahansa tehtävässä olisitkaan kiinnostunut meillä työskentelemään, nyt tai tulevaisuudessa.

Kivikkoon 100 uutta asuntoa – Kaupunki etsi kohtuuhintaisia ratkaisuja

Helsingin kaupunki käynnisti keväällä 2016 Kohtuuhintainen kerrostalo -kilpailun, jonka tavoitteena oli löytää uusia ratkaisuja kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen. Sen tuloksena valittiin nyt toteuttajat kahdelle kerrostalotontille.

Kiinteistölautakunta käsitteli kilpailun tuloksia ja tonttien varaamista kilpailun voittajille kokouksessaan 20.4.2017. Mellunkylän Kivikossa (Paukkulantie 2) sijaitsevan tontin toteuttajaksi kiinteistölautakunnalle esitettiin Basso Building Systems Oy:tä.

Toteuttajien valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota rakentamisen kohtuuhintaisuuteen ja asuntojen hinta–laatu-suhdetta parantaviin ratkaisuihin. Kohtuuhintainen kerrostalo -hankkeen tavoitteena oli samalla vahvistaa kaupungin ja rakennusalan toimijoiden yhteistyötä ja ymmärrystä kohtuuhintaisen rakentamisen edellytyksistä.

Hanke on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -kokonaisuutta, ja siihen liittyvä kilpailu toteutettiin yhteistyössä Rakennusteollisuus RT ry:n ja RAKLI ry:n kanssa.

 

Kivikossa virtaviivainen rakennusprosessi edistää kohtuuhintaisuutta

Mellunkylän Kivikon tontilla rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2017 loppuun mennessä ja valmistua noin kahdessa vuodessa. Basso Building Systemsin on määrä toteuttaa tontille noin sata vapaarahoitteista omistusasuntoa, joista osa on ns. puolihitas-asuntoja ja osa sääntelemätöntä tuotantoa. Puolihitaksella tarkoitetaan omistusasuntoja, joiden ensimmäinen myyntihinta on säännelty.

Kilpailussa arvioitiin, että Basson esittämä ratkaisu on kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja ympäristöään hyvin täydentävä. ”Ehdotuksessa on monia laatudetaljeja, asuntojen hintapuite on hyvin kohtuullinen ja hinta–laatu-suhde on erinomainen. Rakentamisprosessin virtaviivaistaminen ja siitä saatavat kustannushyödyt on ehdotuksessa viety erityisen pitkälle”, kilpailun arviointiryhmä toteaa. Suunnitellun rakentamisen laajuus on yhteensä 5 400 kerrosneliömetriä.

 

Kohtuuhintaisuus haasteena

”Kohtuuhintainen asuminen on pääkaupunkiseudun kansainvälisen kilpailukyvyn suurimpia haasteita ja yksi vilkkaimmista rakennusalan puheenaiheista.”, kertoo projektinjohtaja Kimmo Kuisma. Kilpailun tavoitteena oli löytää innovatiivisia hinta-laatusuhdetta parantavia ratkaisuja sekä luoda edellytyksiä kohtuuhintaisen asuntotuotannon lisäämiseksi tulevaisuudessa.

Kilpailuun osallistuneet suunnitelmat olivat kuitenkin maltillisen hintaisia. Ne sisälsivät monia kohtuuhintaisen asumisen ratkaisuja. Huomattavaa on, että ehdotukset olivat kaupunkikuvallisesti merkittäviä.  

Basso Building Systems Oy:n kilpailuehdotus ovat nähtävillä 29.4.2017 asti Laiturin näyttelytilassa (os. Narinkka 2, Helsinki).